Tarte Tatin van tomaat

4
60 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Pel de tomaten en snij ze horizontaal doormidden. Lepel er de pitjes uit.
  • 3 Verwarm de balsamicoazijn met de suiker en laat wat karameliseren.
  • 4 Leg een stuk bakpapier in een taartvorm (± 20 cm diameter) en giet er de balsamicostroop op. Zet er de tomaathelften in, op de bolle kant.
  • 5 Meng de tomatenpuree met de olijfolie en het basilicum. Verdeel het over de tomaten. Zet 10 minuten in de oven.
  • 6 Leg het bladerdeeg over de tomaten en stop aan de randen wat in. Zet nog 25 minuten in de oven, tot het bladerdeeg mooi krokant gebakken is. Haal de taart uit de oven en laat even afkoelen. Keer ze om op een bord en serveer.

Tarte Tatin van tomaat is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept