Zoek
Tomatensalade met boontjes en serranoham
4
30 min
Libelle Lekker
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
8 tomaten
200 g sperziebonen (fijn)
1 rode ui
4 takjes salie ( wat extra voor de afwerking)
200 g Serranoham
olijfolie
Bereiding
1
Maak de groenten schoon. Blancheer de boontjes 4 minuten. Laat schrikken onder koud water en afkoelen.
2
Snij de tomaten in partjes. Snij de ui in ringen.
3
Haal de salieblaadjes van de takjes. Fruit ze enkele minuten heel zachtjes in 6 el olijfolie. Laat afkoelen in de olie.
4
Bak de ham krokant, laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukjes.
5
Meng de tomaten met de boontjes, ui en ham. Schep er de olijfolie met salieblaadjes door en werk af met verse salie.
Tomatensalade met boontjes en serranoham is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Heldere bouillon met cantharellen
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Burrata met boule beurre en geroosterde tomaatjes
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met spinaziesaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperbruschetta met serranoham en mosterd-appelmoes
35 min
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vistaart
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle risotto met groene asperges
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept