2 Snij de gepelde scampi’s op de rug van kop tot staart in en verwijder het zwarte darmkanaal. Kruid ze met tijm, rozemarijn en een héél kleine beetje piment d’Espelette. Schep om en zet ze koel weg.
3 Blancheer de peultjes beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken in een vergiet. Spoel de paprika, snij hem in blokjes. Verwijder zorgvuldig zaadjes en zaadlijsten. Spoel en snij de kool in fijne repen.
4 Roerbak de paprikablokjes 1 minuut in 1 eetlepel olijfolie. Doe er de koolreepjes bij. Roerbak 2 minuten. Voeg er de scampi’s aan toe en roerbak 1 minuut. Doe er de peultjes bij en schep goed om. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten op een matig vuur verder garen. Schep af en toe om.
5 Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet ze af en doe ze meteen bij de groenten in de wok. Schep om. Laat nog heel even goed doorwarmen en serveer.
Linguini met scampi's is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken skrei met mousseline van algen en linguini