Quiche met olijven en tomaten

6
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een hoge taartvorm met het kruimeldeeg, plooi het overtollige deeg langs de randen naar binnen.
  • 2 Vul de vorm met bakpapier en rijst en zet 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 3 Spoel de tomaten, halveer ze en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit de ui in een scheutje olie. Voeg de tomatenblokjes, knoflook, oregano, peper en zout toe en laat even pruttelen tot het vocht verdampt is. 
  • 4 Klop het ei los met de dooiers en de tomatenpuree. Voeg  peterselie, oregano, paprikapoeder en cayennepeper naar smaak toe. Voeg ook de ansjovisjes met de olie toe.
  • 5 Spatel de eiermix voorzichtig door de tomaten. Schenk op de deegbodem en bestrooi met de kaas. Werk af met de olijven en schuif 45 tot 50 minuten in de oven tot de quiche gaar is.

Quiche met olijven en tomaten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept