Köfte en tahinsaus met pistachenoten

10
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak eerst de tahinsaus met pistachenoten: pureer in de keukenmachine de tahin, de pistachenoten, de knoflook, het citroensap en het water tot een gladde saus. Voeg zout en peper toe. Zeef de saus en zet koel.
  • 2 Meng in een kom het lamsgehakt met de ui, de krenten, de pistachenoten, het paprikapoeder, de kruidnagel, het kaneelpoeder, de munt, de bladpeterselie en het ei. Voeg zout en peper toe.
  • 3 Maak langwerpige balletjes. Rijg ze aan houten prikkers. Bak ze in een bakpan met wat olijfolie 6 minuten aan elke kant op zacht vuur.
  • 4 Verdeel de blaadjes sla over de borden. Leg de spiesjes hierop. Lepel er wat tahin met pistachenoten over.

Köfte en tahinsaus met pistachenoten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Lamsrolletjes met pistachenootjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Köfte tabriz
30 min-
Bekijk recept
Kofte
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kofte met pilav
60 min-
Bekijk recept
Kleverige varkensvlees köfte 
Bekijk recept