1 Snij met een scherp mes twee derde van de artisjokken, zodat je de bodem overhoudt. Snij er de steel af. Verwijder de harde blaadjes en haal het hooi uit de bodem. Leg de artisjokken in citroenwater tegen het verkleuren.
2 Kook de artisjokken 20 tot 30 minuten in een pan zonder deksel, in water met een scheutje citroensap. Haal ze er met een schuimspaan uit en laat uitlekken.
3 Klop een vinaigrette van 6 el olijfolie, 3 el witte wijnazijn en 2 el water. Breng op smaak met peper en zout.
4 Snij de courgette met een mandoline in flinterdunne plakjes. Roerbak ze naar smaak 1 minuut in een scheutje olijfolie.
5 Verwarm de ovengrill voor. Leg de artisjokken op borden en besprenkel ze met de vinaigrette. Vul ze met plakjes camembert en courgette. Zet 5 minuten onder de grill. Werk af met peterselie en groentekiemen. Kruid met peper en zout en serveer meteen. Geef er knapperig brood bij.
Gevulde artisjokken met camembert en courgette is een recept van Libelle Lekker