Varkenshaasje met wijnsaus

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 125°C.
  • 2 Pel en snipper de ui.
  • 3 Kruid het vlees met peper en zout. Braad het rondom aan op een hevig vuur, in boter of olie. Leg het in een ovenschaal. Strooi er de uisnippers bij. Zet 30 minuten in de oven.
  • 4 Pel en snipper de sjalotjes. Fruit ze glazig in een scheutje olie. Giet er de wijn bij. Laat tot de helft inkoken. Giet er de kalfsfond bij. Laat weer tot de helft inkoken.
  • 5 Zeef de saus. Druk de sjalotjes goed uit. Breng de saus weer aan de kook en klop er  de ijskoude boter in vlokjes door. Doe er de peperbessen bij en breng verder op smaak met peper en zout.
  • 6 Laat het varkenshaasje 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je het aansnijdt. Snij het in niet te dunne plakjes.

Varkenshaasje met wijnsaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept