1 Blacheer de tuinbonen 1 minuut in gezouten water. Laat ze wat afkoelen. maak met een puntig mesje een kerfje in het fijne vliesje rond de boon, druk de boon eruit.
2 Boen de krieltjes goed schoon. Halveer ze in de lengte. Kook ze bijna beetgaar in water. Giet ze af. Laat ze opdrogen op het vuur.
3 Verwarm in de kookpan van de patatjes de olijfolie met de tijm en de laurier. Doe de aardappelen, de tuinbonen en de munt erbij. Kruid met peper en zout. Dek af en laat op een haal zacht vuur staan.
4 Snij het vel van de eenderborsten een paar keer in (tot net op het vlees). Leg ze op hun velkant in een hete pan en laat ze 5 minuten bakken. Keer ze om en laat nog 2 minuten bakken. Neem uit de pan en laat ze nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
5 Halveer de eendenborstfilets. Verdeel de groenten op de borden. Leg er het vlees bij en dien op.
Eendenborstfilet met tuinbonen is een recept van Libelle Lekker