1 Spoel de paprika's. Snij ze in fijne repen, verwijder zorgvuldig zaadjes en zaadlijsten. Maak de lente-uitjes schoon. Snij ze in ringetjes, maar hou wit en groen apart.
2 Fruit het wit van de uitjes glazig in een likje olijfolie. Doe er de paprikareepjes, de tijm en de laurier bij. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 20 minuten zacht stoven. Schep af en toe om, voeg eventueel tussendoor 1 el water bij om het aanbranden te voorkomen.
3 Blacheer de doperwtjes 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken. Doe ze bij de paprika's. Schenk de room bij de groenten. Neem de tijm en de laurier weg. Hou warm op een zacht vuur.
4 Verwarm de oven voor op 180 °C.
5 Spoel de vissen, dep ze goed droog. Kruid ze met peper en zout. Bak ze, een na een, 3 minuten aan elke kant, in een mengsel van boter en olie. Hou ze daarna warm in de oven.
6 Verdeel de groenten over de borden. Leg er een gebakken vis bij. Werk af met het groen van de lente-uitjes en serveer.
Schol met paprika tricolore is een recept van Libelle Lekker