Zoek
Trio van rijst met gamba's
4
30 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
12 gamba's (gekookte of grote scampi's)
200 g rijst (een mix van wilde, witte en zwarte rijst)
500 g doperwten (verse gedopte, of diepvries)
6 el kokosmelk
3 el olijfolie
1 el limoensap
1 el lichte sojasaus
tabasco
verse bieslook
uit de molen peper
Bereiding
1
Kook de verschillende soorten rijst afzonderlijk gaar in gezouten water.
2
Blacheer de doperwtjes 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in ijswater en uitlekken.
3
Vermeng de kokosmelk met olijfolie, het limoensap en de sojasaus. Doe er een paar druppels tabasco bij en kruid met peper uit de molen.
4
Vermeng met de lauwe rijst en de doperwtjes. Leg er de gamba's bij. Werk af met verse bieslook. Serveer lichtjes gekoeld maar niet ijskoud.
Trio van rijst met gamba's is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Perzik trio
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Omelet met trio van champignons, rode ui en belegen gouda
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Trio van gegrilde oesters
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met tonijn, druiven en dragon-mosterddressing
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept