1 Snij het korstje van de peperkoek. Verdeel de koek in blokjes en laat ze drogen in de oven (op 90 °C) tot ze knapperig zijn en kunnen verkruimeld worden.
2 Vermeng de peperkoekkruimels met 80 g zachte boter en de honing. Leg de pasta tussen twee vellen plasticfolie en rol hem zo dun mogelijk uit. Laat 1 uur opstijven in de diepvriezer.
3 Verwarm de oven voor op 200 °C.
4 Leg de lamscarré in een grote braadslee. Bestrijk het vlees rondom met olie. Kruid het met peper en zout. Zet het vlees 10 minuten in de oven.
5 Snij de vijgen in kwartjes. Leg op elk kwartje een nootje boter. Leg de vijgen bij het vlees. Zet alles nog 10 minuten in de oven op 180 °C
6 Neem de vijgen weg. Leg de peperkoekkorst op het vlees. Zet 3 minuten onder de hete grill.
7 Verdeel de carré in koteletjes en schik de koteletjes op voorverwarmde borden. Leg er de vijgen bij en serveer.