Lamscarré met vijgen

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het korstje van de peperkoek. Verdeel de koek in blokjes en laat ze drogen in de oven (op 90 °C) tot ze knapperig zijn en kunnen verkruimeld worden.
  • 2 Vermeng de peperkoekkruimels met 80 g zachte boter en de honing. Leg de pasta tussen twee vellen plasticfolie en rol hem zo dun mogelijk uit. Laat 1 uur opstijven in de diepvriezer.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 4 Leg de lamscarré in een grote braadslee. Bestrijk het vlees rondom met olie. Kruid het met peper en zout. Zet het vlees 10 minuten in de oven.
  • 5 Snij de vijgen in kwartjes. Leg op elk kwartje een nootje boter. Leg de vijgen bij het vlees. Zet alles nog 10 minuten in de oven op 180 °C
  • 6 Neem de vijgen weg. Leg de peperkoekkorst op het vlees. Zet 3 minuten onder de hete grill.
  • 7 Verdeel de carré in koteletjes en schik de koteletjes op voorverwarmde borden. Leg er de vijgen bij en serveer.

Lamscarré met vijgen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept

Lamscarre Uit De Oven Met Aardappels En Eekhoorntjesbrood
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Lamscarre Met Lamsjus
20-30 min -
Bekijk recept
Lamscarre Met Honing-tijmsaus
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamscarré met mosterd en aardappelgratin
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept