Konijn met salie

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kruid de stukken konijn met peper en zout. leg op elk stuk twee salieblaadjes en verpak het in een reepje spek.
  • 2 Schil de aardappelen, snij ze in kwartjes. Spoel de tomaten, snij ze in partjes en verwijder de pitjes. Boen de citroen goed schoon met heet water, snij ze in kwartjes. Pel en hak de knoflook.
  • 3 Verhit de olijfolie in een diepe braadpan. Doe er de rest van de salieblaadjes bij. Bak de stukken konijn rondom goudbruin in de hete olie. Zet even aan de kant.
  • 4 Bak in dezelfde pan de aardappelen en de citroen 5 minuten. Schep voortdurend om. Kruid met peper en zout.
  • 5 Doe het vlees weer in de pan. Voeg er de tomaten, de wijn en de bouillon aan toe. Breng tot tegen de kook aan. Dek af en laat 30 minuten zacht stoven. Schep af en toe om.

Konijn met salie is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli met champignonvulling
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept