2 Blancheer de verse spinazie 2 minuten in gezouten water. Laat diepvriesspinazie ontdooien. Laat in beide gevallen goed uitlekken in een vergiet.
3 Pel en plet de knoflook. Hak de spinazieblaadjes. Druk ze nogmaals goed uit. Klop de ricotta los met de room. Vermeng met de spinazie, de helft van de parmezaan en de knoflook. Kruid met een snuifje nootmuskaat, peper en zout.
4 Vet een rechthoekige ovenschaal lichtjes in met olijfolie. Leg er in laagjes de lasagnevellen en het spinazie-ricottamengsel in. Eindig met een laagje lasagne. Strooi er de rest van de gemalen kaas op.
5 Zet de schaal 30 minuten in het midden van de oven. Werk af met vers basilicum en serveer.
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)