1 Leg de aubergines 30 tot 40 minuten in het midden van de oven op 175 °C, of tot ze zacht zijn. Keer ze meermaals om.
2 Halveer de paprika's, verwijder de pitjes. Leg ze op hun snijkant op de bakplaat tot de schil begint te blazen. Verwijder de schil en snij de paprika's in stukjes.
3 Lepel het vruchtvlees van de aubergines uit de schil. Pureer in de blender, samen met de gepelde en geplette knoflook, een handjevol basilicumblaadjes en het citroensap. Leng in een straaltje aan met olijfolie, tot de puree dik vloeibaar is. Breng verder op smaak met peper en zout. Vermeng met de paprikablokjes. Hou warm in de oven.
4 Bak de visfilets in een pan in olijfolie.
5 Verdeel de roodbaars en groetepuree over voorverwarmde borgen. Werk af met een plukje groen. Serveer meteen.
Roodbaars met auberginepuree is een recept van Libelle Lekker