Roodbaars met auberginepuree

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de aubergines 30 tot 40 minuten in het midden van de oven op 175 °C, of tot ze zacht zijn. Keer ze meermaals om.
  • 2 Halveer de paprika's, verwijder de pitjes. Leg ze op hun snijkant op de bakplaat tot de schil begint te blazen. Verwijder de schil en snij de paprika's in stukjes.
  • 3 Lepel het vruchtvlees van de aubergines uit de schil. Pureer in de blender, samen met de gepelde en geplette knoflook, een handjevol basilicumblaadjes en het citroensap. Leng in een straaltje aan met olijfolie, tot de puree dik vloeibaar is. Breng verder op smaak met peper en zout. Vermeng met de paprikablokjes. Hou warm in de oven.
  • 4 Bak de visfilets in een pan in olijfolie.
  • 5 Verdeel de roodbaars en groetepuree over voorverwarmde borgen. Werk af met een plukje groen. Serveer meteen.

Roodbaars met auberginepuree is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Auberginepuree met koriander
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginetapenade met koriander
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zaalouk (auberginepuree)
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde tilapia met auberginepuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Visblokjes met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon
30 min-
Bekijk recept
Roodbaars met komkommersalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crumble met roodbaars, venkel en courgette
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept