1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het gehakt rul en laat uitlekken op keukenpapier.
2 Pel en snipper de sjalotten. Schraap de wortelen en snij in fijne plakjes. Fruit de sjalotten en de wortelen en blus met de rode wijn. Laat pruttelen tot de alcohol verdampt is. Voeg de fond en de tomatenpuree toe en laat 20 minuten op ’n zacht vuurtje pruttelen. Schep het gehakt eronder en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
3 Smelt de boter en voeg bloem toe. Schep goed om en blus met de melk. Breng aan de kook en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
4 Spoel de kerstomaatjes en halveer. Schep een laag van de tomatensaus in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Bedek met een laag lasagnevellen en opnieuw een laagje van de saus en gehalveerde tomaatjes.
5 Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn en eindig met een laag bechamelsaus. Werk af met kerstomaten en schuif 30 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer met basilicum en serveer.
Lasagne met kerstomaten is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen