Zoek
Calamares à la romana
4
20 min
Libelle Lekker
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg inktvisring
150 g bloem
2 eieren
2 citroenen (in partjes)
zout
frituurolie
8 plakken bladerdeeg (diepvries, ontdooid)
100 g Serranoham (in blokjes)
100 g chorizo
2 eieren (hardgekookte)
1 ei (losgeklopt)
0.5 ui
3 el tomatenpuree
Bereiding
1
Verwarm de frituurolie op 175°C.
2
Snij de inktvis in ringen en kruid ze met zout. Haal ze vervolgens eerst door de bloem en daarna door het ei.
3
Bak de inktvisringen in porties goudbruin, en keer ze om als ze beginnen te kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met partjes citroen.
Calamares à la romana is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Ciabatta salami-kaas-tapenade
5 min
Bekijk recept
Pizzahapjes
30 min
Snack
Bekijk recept
Parelcouscous met salami en venkel
15 min
Bekijk recept
Italiaanse sesamstengels
5 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kleine calamares
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Inktvis met friséesla en limoendressing
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Fricassee van calamares en schelpdieren
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept