1 Fruit de gesnipperde ui en knoflook 4 minuten aan in olijfolie. Voeg de tomatenpuree, peterselie, tijm en laurier toe en laat enkele minuten verder stoven.
2 Voeg 300 g ongepelde garnalen, de pastis, saffraan, een snuifje cayennepeper en 300 ml water toe. Laat 20 minuten onder deksel garen op een zacht vuurtje.
3 Pel 100 g garnalen. Bewaar ze in de koelkast tot gebruik. Mix de soep en passeer door een zeef (niet te fijn). Warm de bisque weer op en bind met wat maiszetmeel.
4 Rol de tongrolletjes op met de grijze kant naar binnen. Kruid met peper en zout. Stoom ze gaar in 10 minuten. Frituur ondertussen de resterende 100 g garnalen mét de pel. Laat uitlekken op keukenpapier.
5 Leg de tongrolletjes op voorverwarmde borden. Lepel de bisque van garnalen rond de vis, werk af met gefrituurde en met verse, gepelde garnaaltjes en enkele blaadjes waterkers. Lekker met rijst.
Tongrolletjes met garnalenbisque is een recept van Libelle Lekker