Parmigiana di melanzane

8
120 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de ui en de knoflook. Snij de tomaten in stukken en meng ze met de hele ui, de look, het pepertje en de kruiden. Breng aan de kook en laat 1 uur zachtjes pruttelen.
  • 2 Zeef de saus en breng op smaak met ’n scheutje olijfolie, peper en zout.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm. Bestrooi ze met zout en laat een halfuur uitlekken in een vergiet. Dep ze droog.
  • 4 Klop de eieren los. Wentel de aubergineplakken erdoor en frituur de plakjes goudbruin. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Spoel het basilicum en laat uitlekken. Laat de mozzarella uitlekken en snij in plakken. Leg een laag aubergines in een vuurvaste schotel. Beleg met mozzarella en basilicum. Eindig opnieuw met een laagje aubergines.
  • 6 Schenk de tomatensaus over de auberginetorentjes. Bestrooi royaal met geraspte parmezaan. Schuif 20 minuten in de voorverwarmde oven en serveer.

Parmigiana di melanzane is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Carbonara con melanzane (carbonara met aubergine)
30 min-
Bekijk recept
Lasagne melanzane
Bekijk recept
Parmigiana di melanzane
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Melanzane van Patricia Fusco
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Sophia Loren's Parmigiana
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bill Granger's aubergine parmigiana
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cotoletta alla parmigiana (gepaneerd kalfsvlees met kaassaus)
45 min-
Bekijk recept
Chicken parmigiana
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept