1 Verwarm de oven voor op 180°C.Boen de aardappelen schoon en kerf ze aan één kant kruiselings in. Wikkel ze in aluminiumfolie en leg ze 50 minuten in de voorverwarmde oven.
2 Snij het vlees in de lengte door – niet helemaal – en vouw open tot één grote lap.Hak de peterselie en oregano grof, pel en snipper de knoflook. Meng de gehakte kruiden en knoflook met de olijfolie en het citroensap.
3 Verdeel de kruidenmengeling over het vlees, rol op en bind vast met keukentouw. Kruid met peper en zout.
4 Verhit boter in de pan en schroei het gebraad dicht. Leg het vlees in een met olie ingevette ovenschaal en laat nog 35 minuten verder garen in de voorverwarmde oven. Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
5 Meng alle ingrediënten voor het kruidensausje. Breng op smaak met peper en zout. Snij het vlees in plakken en serveer met de aardappel, het kruidensausje en een gemengde salade.
Hespengebraad met kruiden is een recept van Libelle Lekker