Solo meunière met boontjes en peterselie

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Stamp samen met een klontje boter en 1 dl melk tot een gladde puree.
  • 2 Kruid de zeetong en bak hem in een vispan in flink wat boter. De vis is gaar wanneer het visvlees bij de kop loskomt van de graat. Haal de vis uit de pan en leg hem op een schaal.
  • 3 Zet de pan weer op het vuur en giet er nog wat vloeibare boter bij. Voeg er een gedeelte van de gehakte peterselie aan toe. Pers de citroen over de hete vloeibare boter. Kruid met peper en zout.
  • 4 Spoel de sla en zwier droog. Kruid met peper, zout, olijfolie en azijn. Halveer de kerstomaatjes en hussel ze door de sla.
  • 5 Giet de saus over de zeetong en serveer met de puree en het slaatje.

Solo meunière met boontjes en peterselie is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Quarte-quartcake met Solo
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Solo-pannenkoeken - uit 1963
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Solo pannenkoeken
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Cakejes (Bron: Solo.be)
20 min Nagerecht
Bekijk recept