Varkenshaasje met tuinbonen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Blancheer de tuinbonen in lichtgezouten water. Laat schrikken en verwijder het buitenste velletje. Pel en snij de rode ui in ringen. Rasp de schil van de citroenen. Vang het sap van 1 citroen op en snij de andere in partjes.
  • 2 Kruid het varkensvlees met peper en zout en bak het rondom goudbruin. Leg het in een met bakpapier beklede ovenschaal. Voeg bonen, uiringen, knoflook, de helft van de citroenschil en de citroenpartjes toe. Schenk er de fond bij en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 3 Spoel de kruiden, laat drogen en snipper fijn. Pel en snipper de sjalot. Meng de kruiden met de sjalot en de overige citroenrasp. Stoof aan in een scheutje olijfolie. Blus met het sap van 1 citroen en de groentebouillon. Kruid met peper en zout en laat 2 minuutjes inkoken.
  • 4 Neem de ovenschaal uit de oven en snij het vlees in dikke plakken. Serveer met de boontjes en het kruidensausje. Lekker met gekookte aardappelen.

Varkenshaasje met tuinbonen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met knolselderij-aardappelpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puree, tuinbonen en karbonade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde ribkarbonade met tagliatelle en tuinbonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept