1 Laat de ovengrill goed heet worden. Spoel de paprika's, halveer ze, verwijder de zaadjes en leg de paprika's op een bakplaat met de schil naar boven. Laat de schil volledig zwartblakeren (20 à 30 minuten). Doe de paprika's in een plastic zak en laat ze afkoelen. Daarna kun je de schil makkelijk verwijderen.
2 Meng de wijnazijn, olijfolie, knoflook, rode ui, kappertjes en suiker door elkaar. Snij de paprika's in reepjes, meng ze met de marinade en breng op smaak met peper en zout. Laat minstens een halfuur marineren.
3 Doe alle ingrediënten voor de pesto (behalve de olijfolie) in een maatbeker en mix fijn. Giet er de olie in een straaltje bij.
4 Wrijf de steaks in met olie en kruid met peper en zout. Gril de steaks kort.
5 Snij de broodjes open, besmeer ze met rucolapesto en beleg met spinazieblaadjes, steak, paprikasalsa en kappertjes. Serveer meteen.
Broodje biefstuk met salsa van geroosterde paprika is een recept van Libelle Lekker