1 Kook de aardappelen beetgaar (15 à 20 minuten). Laat ze lichtjes afkoelen, snij open en leg er een takje rozemarijn en een teentje knoflook in. Bedruppel met olijfolie en bestrooi met zeezout. Verpak elke aardappel in zilverpapier en gaar ze nog 5 à 7 minuten op de barbecue of onder de ovengrill.
2 Maak de bearnaisesaus. Doe de azijn, sjalot en 1 el dragon in een pan. Kook in tot 3/
4 Laat afkoelen en giet door een zeefje in een inox kom. Zet deze kom op een steelpannetje met kokend water (het water mag de kom niet raken!), doe er de dooiers in klop au bain-marie tot een gebonden schuim. Haal de pan van het vuur en klop beetje bij beetje de gesmolten boter door het eiermengsel. Breng op smaak met peper en zout en de rest van de dragon.
3 Wrijf de steak in met olie en kruid met peper en zout. Verwarm de boter en bak de steak (ongeveer 3 minuten aan elke kant).
4 Serveer de steak met de aardappel in de schil en de bearnaisesaus. Lekker met een salade van waterkers en tomaat.