Steak bearnaise

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen beetgaar (15 à 20 minuten). Laat ze lichtjes afkoelen, snij open en leg er een takje rozemarijn en een teentje knoflook in. Bedruppel met olijfolie en bestrooi met zeezout. Verpak elke aardappel in zilverpapier en gaar ze nog 5 à 7 minuten op de barbecue of onder de ovengrill.
  • 2 Maak de bearnaisesaus. Doe de azijn, sjalot en 1 el dragon in een pan. Kook in tot 3/
  • 4 Laat afkoelen en giet door een zeefje in een inox kom. Zet deze kom op een steelpannetje met kokend water (het water mag de kom niet raken!), doe er de dooiers in klop au bain-marie tot een gebonden schuim. Haal de pan van het vuur en klop beetje bij beetje de gesmolten boter door het eiermengsel. Breng op smaak met peper en zout en de rest van de dragon.
  • 3 Wrijf de steak in met olie en kruid met peper en zout. Verwarm de boter en bak de steak (ongeveer 3 minuten aan elke kant).
  • 4 Serveer de steak met de aardappel in de schil en de bearnaisesaus. Lekker met een salade van waterkers en tomaat.

Steak bearnaise is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Steak frites en snelle bearnaise
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk bearnaise met frites en witlofsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tournedos met bearnaise en pommes duchesse
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm En Roodbaars Op De Barbecue Met Bearnaise
20-30 min -
Bekijk recept

Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taco's met rundvlees
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept