1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een springvorm met bakpapier. Verkruimel de koekjes. Smelt de boter en meng er de koekkruimels door.
2 Verdeel het koekmengsel over de bodem van de vorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet 10 minuten in de oven. Laat afkoelen in de vorm.
3 Klop de slagroom stijf met 6 el suiker en de vanillesuiker. Meng met de plattekaas. Week 12 g gelatine in koud water. Pers de citroenen en verwarm het sap.
4 Knijp de gelatine uit en los ‘m op in het citroensap. Roer het sap door het plattekaasmengsel. Schep het mengsel op de koekbodem en laat ten minste 4 uur opstijven in de koelkast.
5 Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij de vruchten in stukjes. Schil de rabarber, snij 'm in heel kleine blokjes. Breng de rabarber met de helft van de aardbeien, het sap van ½ limoen, 100 ml water en 4 el suiker aan de kook en laat gaarstoven. Week de resterende gelatine in koud water, knijp uit en los op in de warme coulis.
6 Verdeel de rest van de aardbeien over de taart. Overgiet met de coulis. Zet in de koelkast tot ook de coulis opgesteven is.
Kaastaart met aardbei en rabarber is een recept van Libelle Lekker