Granita van aardbei en limoen

4
10 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de schil van 1 limoen en pers de vrucht uit. Spoel de aardbeien, dep ze droog en verwijder de kroontjes. Hou 4 kleine aardbeien apart voor de afwerking.
  • 2 Mix de aardbeien met de limoenschil, het limoensap, de poedersuiker en de balsamico tot een vloeibare massa. Voeg het water toe.
  • 3 Doe het mengsel in een afsluitbaar diepvriesbakje en zet in de diepvriezer. Roer het ieder half uur los met een vork. Na zowat 4 uur krijg je een korrelige massa, die je in de diepvriezer kunt bewaren tot je gaat serveren.
  • 4 Snij de resterende limoen in dunne plakjes. Schraap de granita los met een vork en verdeel hem over glaasjes. Werk af met een plakje limoen en een aardbei.

Granita van aardbei en limoen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse ananasgranita
370 min-
Bekijk recept
Koken met koffie: Irish coffee, Koffiegranita en Mokkamelk
20 min
Bekijk recept
Aardbeiengranita met limoen
10 min Nagerecht
Bekijk recept