Perziken en vijgen met mascarpone en gekaramelliseerde pijnboompitjes

6
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de bruine suiker met 2 el water karamelliseren op een zacht vuurtje. Voeg de pijnboompitten toe, strijk de massa uit op bakpapier. Laat afkoelen en breek met de hand of hak grof in de blender grof.
  • 2 Halveer de vruchten en haal de pit uit de perziken. Meng de honing met 2 zakjes vanillesuiker en bestrijk de snijkant van de vrucht ermee. Sprenkel er wat cognac over.
  • 3 Leg het fruit tussen twee roosters en gril ze op de bbq. Splits het ei.
  • 4 Klop de eierdooier met het andere zakje vanillesuiker en de bloemsuiker tot een wit schuimige massa. Roer de mascarpone erdoor.
  • 5 Serveer de vruchten met de mascarponeroom en de gekaramelliseerde pijnboompitjes.

Perziken en vijgen met mascarpone en gekaramelliseerde pijnboompitjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met frisse rode biet-carpaccio
30 min-
Bekijk recept
Carpaccio bonbons met truffelmayonaise
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Parmaham met meloen en perzik
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept