1 Doe de couscous in een kommetje en schenk er de warme bouillon over. Dek af en laat 10 minuten rusten. Maak los met een vork.
2 Halveer de passievrucht en lepel het vruchtvlees eruit. Meng dit met de yoghurt, een scheutje limoensap, cayennepeper en zout. Zet koel weg.
3 Maak de boontjes schoon en blancheer ze 8 tot 10 minuutjes in licht gezouten water. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Verhit boter in een steelpan en roerbak de boontjes 1 minuut. Rasp de schil van de citroen en voeg toe. Schep om.
4 Pel en snipper de ui. Spoel de appel, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Verhit boter in een steelpannetje en fruit de ui en de appel. Roer er de couscous onder en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
5 Serveer de maatjes met de couscoussalade, de boontjes en het dipsausje.
Maatjes met appel-couscoussalade is een recept van Libelle Lekker