1 Meng het teentje knoflook met de gember, de sojasaus en de zonnebloemolie en mix goed. Voeg de kipfilets toe en wentel ze door de marinade. Zet 15 minuten koel weg.
2 Boen de aardappeltjes schoon en kook ze beetgaar. Snij ze in vier. Maak de asperges schoon en schil de witte asperges. Breek het houtachtige uiteinde van de groene asperges. Kook ze beetgaar en snij diagonaal in stukken.
3 Haal de kipfilets uit de marinade en grill ze goudbruin op de barbecue. Draai om en bestrijk met de marinade. Laat het vlees even rusten en snij in reepjes.
4 Maak de dressing. Doe alle ingrediënten in een grote kom en mix fijn. Breng op smaak met peper en zout. Rist de munt en spoel.
5 Schil de mango en snij in plakjes. Spoel de sla en meng met de mango, kip, aardappelen en asperges. Hussel door elkaar, bestrooi met munt en serveer met de dressing.
Lauwe aardappelsalade met kip, asperges en mango is een recept van Libelle Lekker