Ovenpannetje met kip, peultjes en citroentijm

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Hou enkele takjes tijm apart en rist van de overige de blaadjes van de takjes. Meng de tijmblaadjes met 4 el olijfolie, de geperste knoflook, peper en zout. Leg de kip in een ovenschaal en overgiet met de marinade. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 2 Maak de peultjes schoon. Spoel de courgette en maak er met een dunschiller lange linten van.
  • 3 Blus de kip met de witte wijn en voeg er de peultjes, erwten en drie vierde van de courgettelinten aan toe. Laat nog 20 minuten verder garen in de oven.
  • 4 Werk de kip af met de resterende courgettelinten en de takjes citroentijm. Serveer met gebakken aardappeltjes.

Ovenpannetje met kip, peultjes en citroentijm is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Aubergine met granaatappel
15 min + 35 oventijd - Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met citroen en tijm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Grieks garnalen ovenpannetje met feta.
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Elzasser Ovenpannetje
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met gebakken scampi en kreeftenroomsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept