Lamskroon met voorjaarsgroenten

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Verdeel de bloemkool in roosjes. Maak de worteltjes schoon en laat er een beetje loof aan. Breek de uiteinden van de asperges (en snij ze eventueel in schuine stukken). Blancheer de groenten apart enkele minuten in kokend gezouten water. Spoel meteen onder koud water en laat uitlekken.
  • 3 Pel de knoflook en snij ’m in plakjes. Rist de naaldjes van de rozemarijn. Smelt wat boter en doe er de knoflook en rozemarijnnaaldjes bij. Laat ze hun aroma afgeven, maar niet kleuren.
  • 4 Kruid het vlees met peper en zout en schroei het snel rondom dicht in een pan met boter. Leg het dan in een ovenschaal en giet er de rozemarijnboter over. Bak 10 minuten in de warme oven. Laat rusten onder aluminiumfolie.
  • 5 Doe de geblancheerde groenten en de gespoelde tomaten in een ovenschaal. Overgiet met 50 g gesmolten boter. Zet 5 minuten in de warme oven.
  • 6 Serveer het vlees met de groenten. Lekker met gestoomde aardappeltjes, of met kroketten.

Lamskroon met voorjaarsgroenten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Curry van varkenshaas met voorjaarsgroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met voorjaarsgroenten
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmpakketje met voorjaarsgroenten
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige spaghetti met voorjaarsgroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamskroon met esdoornsiroop, rozemarijn en zoete aardappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met een korstje, raïta met koriander
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met primeurgroenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept