Makreel met romescosaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de tomaten en snij ze in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en rasp er de knoflook in. Doe er de tomaten bij, schep goed om en laat de tomaten zachtjes ’smelten’. Zeef en laat inkoken tot sausdikte (de saus mag niet te waterig zijn!).
  • 2 Spoel de paprika’s en de chilipepers. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij in reepjes. Mix het tomatensausje met de rauwe puntpaprika’s en chilireepjes.
  • 3 Rooster alle noten goudbruin in een scheutje olijfolie. Mix ze in de blender en voeg samen met een handvol vers basilicum toe aan het tomatensausje. Mix goed. Breng op smaak met een scheutje sherryazijn, peper en zout.
  • 4 Dep de makreelfilets droog en wentel ze door de panko. Gril ze goudbruin op de barbecue. Fileer ze en snij ze in stukjes. Leg 3 mooie stukjes vis op een bord en werk af met toefjes romescosaus en enkele blaadjes jonge spinazie. Lekker met de tomatensalade erbij.

Makreel met romescosaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tonijn met romescosaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde Gamba'S Met Romescosaus
30-60 min -
Bekijk recept
Kip Met Romescosaus
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Paprika's In Romescosaus
30-60 min -
Bekijk recept

Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept