Moelleux met frambozencoulis

6
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. klop de eieren met de dooier en de suiker  gedurende 5 minuten tot een luchtige witte massa.
  • 2 Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Spatel er de helft van het eimengsel door. Doe dan de chocoladecrème bij het resterende eimengsel. Strooi er de gezeefde bloem bij en spatel ze erdoor tot het opgenomen is.
  • 3 Beboter 6 ovenschaaltjes en bestuif ze met bloem. Verdeel er de chocoladecrème over. Zet ongeveer 8 minuten in de oven. Blijf ze in het oog houden: zodra er een korstje op komt, zijn de moelleux klaar.
  • 4 Pers de citroen uit. Kook de frambozen zacht in het citroensap en voeg suiker toe naar smaak. Schenk door een zeef en serveer bij de moelleux. Werk af met munt.

Moelleux met frambozencoulis is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Koude sabayon met Marsala op frambozencoulis
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Crumble met chocolade en amandelen
Nagerecht
Bekijk recept
Fruit- en groentespiezen met kleurtjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Cheesecake met vanille, speculaas en frambozencoulis
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Nage van kreeft met mosselen en saffraan
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme chocolademoelleux, gemarineerde ananas met kruiden en sinaasappelsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes
Snack
Bekijk recept
Moelleux van zalm, sint-jakobsplakjes met limoenolie, auberginecaviaar, geconcentreerd zeewiersap
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept