1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappelen schoon en snij ze in partjes. Meng ze met flink wat olijfolie, grof zeezout en rozemarijn. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif 30 tot 40 minuten in de oven.
2 Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Bak ze goudbruin in boter.
3 Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het rondom dicht in boter. Bestrijk met de 2 soorten tapenade. leg het op het bladerdeeg en leg er de champignons bij. Vouw de zijkanten dicht en rol verder op. Bestrijk het pakketje met losgeklopt ei en zet 25 minuten mee in de oven.
4 Spoel de courgette, tomaat en aubergine en snij ze in fijne plakjes. Leg ze afwisselend op elkaar, maak zo 4 torentjes. Prik er een takje rozemarijn in. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout en tijm. Zet de torentjes 25 minuten mee in de oven.
5 Laat de fond inkoken met de tijm, geperste knoflook, peper en zout. Klop er wat ijskoude boter door. snij het lamsvlees in plakken en serveer met de saus, de gegrilde groenten en de aardappeltjes.
Lamsfilet in een krokant jasje is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Eendenborst met peren, balsamicoazijn en groene peper