2 Maak eerst de saus: spoel de tomaten en snij ze in stukjes. Pel en snipper de ui. Fruit hem glazig in olijfolie. Doe er de tomaten en de kruiden bij. Laat zachtjes gaarstoven.
3 Spoel de gele en groene courgette en snij ze in miniblokjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Stoof alles samen beetgaar.
4 Spoel de spinazieblaadjes en blancheer ze enkele seconden in kokend gezouten water. Giet af en druk er het overtollige vocht uit.
5 Mix de spinazie fijn met de ricotta en de mascarpone. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de courgetteblokjes door en schep in een spuitzak (of plastic zak waar je één hoekje van afknipt).
6 Vul de pastabuisjes met het mengsel en schik ze in een beboterde ovenschaal. Schenk er de tomatensaus over en bestrooi met panko. Schuif 30 minuten in de oven.
Cannelloni met kaas en courgette is een recept van Libelle Lekker