Cannelloni met kaas en courgette

4
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Maak eerst de saus: spoel de tomaten en snij ze in stukjes. Pel en snipper de ui. Fruit hem glazig in olijfolie. Doe er de tomaten en de kruiden bij. Laat zachtjes gaarstoven.
  • 3 Spoel de gele en groene courgette en snij ze in miniblokjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Stoof alles samen beetgaar.
  • 4 Spoel de spinazieblaadjes en blancheer ze enkele seconden in kokend gezouten water. Giet af en druk er het overtollige vocht uit.
  • 5 Mix de spinazie fijn met de ricotta en de mascarpone. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de courgetteblokjes door en schep in een spuitzak (of plastic zak waar je één hoekje van afknipt).
  • 6 Vul de pastabuisjes met het mengsel en schik ze in een beboterde ovenschaal. Schenk er de tomatensaus over en bestrooi met panko. Schuif 30 minuten in de oven.

Cannelloni met kaas en courgette is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Cannelloni met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met courgette
45 min + 20 oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met aubergine
80 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met gehakt
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept