1 Verwijder de buitenste blaadjes van het citroengras. Snipper het fijn. Snipper de sjalot en de knoflook. Verwijder de zaadjes van de peper en snij in kleine stukjes
2 Maak een marinade van de rode peper, knoflook, sjalot, vissaus, limoensap, bruine suiker en olie.
3 Snij de kipfilet in repen en tijg ze op satéprikkers. Leg ze in een ondiepe schaal en bedek met de marinade. Zet 30 á 60 minuten in de koelkast. Draai de satés af en toe om.
4 Snipper de sjalot. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snipper de rode peper. Snipper het citroengras. Pers de limoen uit. Roerbak de sjalot, rode peper en citroengras. Roer er de pindakaas en suiker bij tot ze smelten. Roer er de vissaus en kokosmelk door tot de saus indikt. Voeg limoensap naar smaak toe.
5 Verhit een grillpan. Gril de satés ±2 minuten aan beide kanten. Serveer met de lauwe pindasaus, werk af met koriander en ringetjes lente-ui. lekker met stokbrood of rijst.
Gegrilde kipsatés met pindasaus is een recept van Libelle Lekker