Gegrilde kipsatés met pindasaus

4
60 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de buitenste blaadjes van het citroengras. Snipper het fijn. Snipper de sjalot en de knoflook. Verwijder de zaadjes van de peper en snij in kleine stukjes
  • 2 Maak een marinade van de rode peper, knoflook, sjalot, vissaus, limoensap, bruine suiker en olie.
  • 3 Snij de kipfilet in repen en tijg ze op satéprikkers. Leg ze in een ondiepe schaal en bedek met de marinade. Zet 30 á 60 minuten in de koelkast. Draai de satés af en toe om.
  • 4 Snipper de sjalot. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snipper de rode peper. Snipper het citroengras. Pers de limoen uit. Roerbak de sjalot, rode peper en citroengras. Roer er de pindakaas en suiker bij tot ze smelten. Roer er de vissaus en kokosmelk door tot de saus indikt. Voeg limoensap naar smaak toe.
  • 5 Verhit een grillpan. Gril de satés ±2 minuten aan beide kanten. Serveer met de lauwe pindasaus, werk af met koriander en ringetjes lente-ui. lekker met stokbrood of rijst.

Gegrilde kipsatés met pindasaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sojascheuten en tofu
20 min
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosgehaktballetjes in pindasaus met groene helden
30 min-
Bekijk recept
Kipsaté met pindasaus en geroosterde kokos
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept