Broodje falafel

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de kikkererwten met koud water, laat uitlekken en pureer. Stamp de knoflook fijn met een flinke snuif zout (in de vijzel of met de achterkant van een houten lepel). Meng met de kikkererwtenpuree, tahin, olijfolie, citroensap en wat komijn. Breng op smaak met zout.
  • 2 Spoel de kikkererten met koud water en laat uitlekken. Pel en hak de ui en de knoflook. Hak de peterselie. Pureer de kikkererwten. Meng ze met de ui, knoflook, peterselie, sesamzaadjes en het paneermeel. Kruid met komijn.
  • 3 Vorm van het mengsel nootgrote balletjes en druk ze wat plat. Bak ze goudbruin in arachideolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Halveer de pitabroodjes en vul ze met sla, plakjes tomaat en korianderblaadjes. Stop er de falafel bij en serveer met een kommetje hummus.

Broodje falafel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita met falafel en avocadosalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met falafel en korianderpesto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje falafel
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje pulled paddo's
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept