1 Doe het vlees in een kookpan, samen met de laurier, allspice, peperbolletjes en zout. Overgiet met 1,5l water en breng aan de kook. Laat 1 uur zachtjes garen. Schep geregeld het schuim af.
2 Spoel de krielaardappeltjes maar schil ze niet. Kook ze 10 minuten in lichtgezouten water.
3 Schraap de wortelen. Pel de sjalotten. spoel de munt en pluk de blaadjes van de steeltjes.
4 Haal het stoofpotje van het vuur af. Snij het vlees in blokjes. Zeef de bouillon.
5 Breng de bouillon weer aan de kook. Voeg er de aardappelen, bonen, wortelen en sjalotten aan toe en laat 15 minuten zachtjes garen.
6 Doe het vlees weer bij het stoofpotje en laat goed doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met munt.
Runderstoofpotje met lentegroenten is een recept van Libelle Lekker