1 Meng het paprika- en gemberpoeder en roer er 2 el olijfolie door. Giet de marinade over de scampi’s, schep goed om en laat ze een halfuurtje marineren in de koelkast. Prik ze op houten satéstokjes.
2 Doe de couscous in een ondiepe schaal en overgiet met 250 ml licht gezouten kokend water. Laat 5 minuten wellen. Maak de couscous los met een vork.
3 Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Snij ook de gegrilde paprika’s en de komkommer in blokjes. Hak de kruiden fijn.
4 Klop de resterende olijfolie met het citroensap tot een vinaigrette en breng op smaak met peper en zout. Meng de kruiden, groenten en de vinaigrette door de couscous.
5 Laat de grillpan goed heet worden en bak de scampispiesjes gaar. Serveer ze met de couscous.
Scampispiesjes met couscous is een recept van Libelle Lekker