Verse kaas met ananas

4
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de ananas en snij in kleine blokjes. Breek de lepelbiscuits en bedek de bodem van vier glaasjes met de koekjes.
  • 2 Smelt de boter en voeg de helft van de suiker toe. Roer goed tot de suiker karamelliseert. Doe de ananasblokjes en het citroensap erbij en schep om. Laat 5 tot 10 minuten op een zacht vuurtje pruttelen tot een ananascompote.
  • 3 Spoel de munt, laat uitlekken en snipper fijn. Voeg toe aan de ananasblokjes.
  • 4 Klop de room stijf. Meng de plattekaas met de vanille en de rest van de suiker. Schep er de room onder.
  • 5 Halveer de sinaasappel. Pers uit en vang het sap op. Schenk over de koekjes, lepel er een laagje ananas en plattekaascrème op en eindig met een laagje ananascompote.

Verse kaas met ananas is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept