1 Spoel de peultjes, maak ze schoon en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en spoel onder ijskoud water.
2 Meng alle ingrediënten voor de marinade en wentel de scampi’s erin. Zet twee uur koel weg. Prik telkens 3 scampi’s op een spiesje en gril ze goudbruin.
3 Kook de noedels gaar volgens de instructies op de verpakking.
4 Verhit de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe, roer goed en doe het kerriepoeder erbij. Giet beetje bij beetje de melk erbij terwijl je goed roert. Voeg de suiker toe en roer goed. Bind de saus met de room en breng op smaak met peper en zout.
5 Meng de noedels met de currysaus en de peultjes. Bestrooi met extra bieslook en serveer met een partje limoen en het scampispiesje.
Gegrilde scampi's met romige eiernoedels is een recept van Libelle Lekker