Carpaccio van lam en octopus

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 100°C. Schroei de lamsfilets rondom dicht in olijfolie. Laat dan 15 minuten garen in de oven. Laat afkoelen. Zeef de braadjus.
  • 2 Kook de inktvis 25 minuten in lichtgezouten water. Laat afkoelen in het kookvocht.
  • 3 Snij het lamsvlees en de inktvis in plakjes. Verdeel ze over de borden. Bestrooi met sesamzaadjes en bieslook.
  • 4 Roer een dressing van 150 ml braadjus van het vlees, de sojasaus, sesamolie en rijstazijn.
  • 5 Maak de paddenstoelen schoon. Bak ze in olie. Verdeel ze over de borden. Garneer met rucola en besprenkel met de dressing en wat olijfolie. Nog een draai van de pepermolen, en klaar.

Carpaccio van lam en octopus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Antipasti met geroosterde octopus
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Octopus met hollandse kropsla
35 min of meer -
Bekijk recept
Inktvissalada
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto Met Ingemaakte Octopus En Rode Uienchips
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept