1 Meng de bloem met het zout en 1 el poedersuiker. Voeg de boter toe en meng tot een kruimelig deeg. Doe er de eidooier en het water bij en kneed tot een soepel deeg. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
2 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg ½ cm dik uit. Beboter de taartvorm en leg er het deeg in. Prik er met een vork gaatjes in. Bedek met een vel bakpapier en schep daarop de steunvulling.
3 Verlaag de oventemperatuur tot 150°C en schuif de taartbodem in de oven. Bak 10 minuten. Verwijder dan bakpapier en steunvulling en zet nog 5 à 10 minuten in de oven.
4 Breng ondertussen de room voor de vulling aan de kook. Neem van het vuur af en roer er de chocolade en de sinaasappellikeur door. Laat 15 minuten afkoelen. Verdeel over de taartbodem en zet minstens 2 uur in de koelkast.
5 Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Werk de taart net voor het serveren af met poedersuiker en verse frambozen. Serveer met een flinke dot slagroom.
Chocoladetaart met frambozen is een recept van Libelle Lekker