Finishing touch: cupcakes met roomkaas en citroen

12
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Klop de boter luchtig met de suiker, tot alle korreltjes opgelost zijn. Voeg één voor één de eieren toe en roer glad. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de mengkom en spatel voorzichtig door het botermengsel. Meng er de geraspte citroenschil en het sap door.
  • 3 Zet 12 papieren cupcakevormpjes in een muffinbakplaat. Vul de vormpjes voor 2/3 met beslag.
  • 4 Bak de cakejes 17 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een prikker of ze gaar zijn. Laat afkoelen op een rooster.
  • 5 Maak de frosting. Zeef de bloemsuiker en meng met de boter, roomkaas en het citroensap. Klop tot lobbige crème. Doe de frosting in een spuitzak en versier er de cakejes mee. Werk ze af met wat geraspte citroenschil.

Finishing touch: cupcakes met roomkaas en citroen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risotto met muntthee, lamskotelet en groene groentjes
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaïse curry met jonge groentjes en tofu
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemen Als Finishing Touch
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofschuitjes Met Garnalen
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept