Rijstpudding

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het vanillestokje overlangs open. Schraap het merg bij de melk. Doe er ook het stokje bij, de kaneel en de steranijs. Breng aan de kook.
  • 2 Voeg de saffraan  en de rijst toe. Breng weer aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat zachtjes 30 minuten sudderen. Roer af en toe om.
  • 3 Neem het vanillestokje, de kaneel en de steranijs weg. Roer de kristalsuiker door de rijst. Roer de eidooier los en doe die erbij.
  • 4 Verdeel de rijstpap over vuurvaste schaaltjes. Bestrooi met suiker en leg er een klontje boter op. Zet onder de hete grill tot de suiker karamelliseert.

Rijstpudding is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpudding
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Stap-voor-pap
90 min- Nagerecht
Bekijk recept
Portugese rijstpudding
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpudding
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Stap-voor-pap
90 min- Nagerecht
Bekijk recept
Portugese rijstpudding
45 min Nagerecht
Bekijk recept