Dendermondse vlaai

6
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verkruimel de peperkoek en de beschuiten. Doe ze in een hoge pan. Bestrooi met de suiker en meng.
  • 2 Giet er de melk bij en roer om.
  • 3 Voeg er de kandijsiroop aan toe. Spoel het flesje van de siroop na met een half glas water en giet dat in de pan. Voeg er het losgeklopte ei, de kaneel en de foelie aan toe. Roer goed om met een houten lepel.
  • 4 Zet de pan op een zacht vuurtje. Verwarm, maar laat niet koken. Roer geregeld even om. Proef en breng eventueel verder op smaak met meer foelie en kaneel. Mix het mengsel glad met de staafmixer.
  • 5 Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ronde ovenschaal in met boter en schep er het beslag in. Bak de vlaai ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna volledig afkoelen. Snij de Dendermondse vlaai voor het serveren in punten.

Dendermondse vlaai is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Limburgse appelvlaai
60 min-
Bekijk recept
Zomerse aardbeienvlaai
2 uur-
Bekijk recept
Vlaai met bramenjam
55 min
Bekijk recept
Rijstevlaai met kokostopping
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Dendermondse vlaai
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Dendermondse Paardenworstjes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept