Mini-citroentaartjes

4
60 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de boter met kristalsuiker, de vanillesuiker, de bloem en een snuifje zout tot een homogeen deeg en kneed goed door. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 2 Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak, tot 1/2 cm dik. Bekleed ingevette en met bloem bestoven bakvormpjes (van 8 cm diameter) met het deeg en prik het deeg in met een vork. Bedek met bakpapier en bakbonen en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder het bakpapier en de steunvulling en bak nog 5 minuten verder.
  • 3 Spoel de citroenen, droog ze, rasp de schil e n pres de vruchten uit. Smelt de boter en klop er , van het vuur, 3 eieren, het limoensap en de geraspte schil, de suiker en het zout door. Roer tot een gladde massa. Giet de vulling in de taartjes en bak ze 15 minuten op 180°C.
  • 4 Haal de taartjes uit de oven en ontvorm ze voozichtig. Verlaag de oventemperatuur tot 150°C. Klop 2 eiwitten met 75 g poedersuiker stijf. Verdeel het eiwitschuim over de taartjes en et ze nog 8 à 10 minuten opnieuw in de oven. Laat afkoelen en serveer.

Mini-citroentaartjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Citroentaartjes met rozemarijn
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Citroentaartjes
80 min Nagerecht
Bekijk recept
Kleine citroentaartjes met aardbeien
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroentaartjes
40 min Nagerecht
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Mini-focaccia
120 min- Lunchgerecht
Bekijk recept