1 Verwarm de olie in een stoofpot. Kruid de stukken lamsschouder m,et peper en zout en braad ze aan alle kanten aan. Schep ze uit de pan en hou apart.
2 Snipper de uien en de knoflook en stoof ze in dezelfde pan glazig. Voeg het lamsvlees weer toe, doe er de laurier bij en bestrooi met kurkuma, cayennepeper en paprikapoeder. Blus het geheel af met de witte wijn of sherry.
3 Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat
15 uur zachtjes pruttelen op laag vuurt. Check af en toe of er nog voldoende vocht in de stoofpot zit en voeg eventueel wat water toe.
4 Schil de krieltjes, voeg ze toe en laat ze nog even een halfuur mee garen. Kook de tuinbonen gaar in gezouten water en doe ze er de laatste 10 minuten bij.
5 Breng het stoofpotje op smaak met peper en zout. Bestrooi rijkelijk met gehakte peterselie en serveer.
Lamsstoofpotje met aardappelen en tuinbonen is een recept van Libelle Lekker