Aspergeroomsoep met bleekselder

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop 100 ml room half op. Schil de asperges. Spoel de bleekselder en het preiwit. Snij de ui, de prei en de selder grof.
  • 2 Doe de asperges samen met de schillen in een kookpot met 1 liter water. Kook ze gaar en vang bij het afgieten 750 ml kookvocht op. Hou de asperges even apart.
  • 3 Stoof alle groenten aan samen met de knoflook, de tijm en de laurier.
  • 4 Blus met het aspergevocht en laat goed doorkoken. Snij de asperges in stukjes en voeg toe aan de soep. Mix en zeef de soep.
  • 5 Voeg de room toe en laat een beetje inkoken.Kruid af met peper en zout.
  • 6 Roer de opgeklopte room door de soep, zet er de mixer nog een keertje in en mix goed schuimig. Serveer met wat gesnipperde peterselie en basilicum.

Aspergeroomsoep met bleekselder is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kipfilethoorntjes met kerriesalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mme zsazsa’s nepbolognaisesaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlofsalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gratin van kip, bleekselder en brie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges met rivierkreeft en sushi
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep met garnalen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep met ricottakoekjes
60 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept