1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Laat ze goed afkoelen. Verhit olie en boter in de pan en bak de aardappelen goudbruin.
2 Kruid de rosbief met peper en zout. Verhit boter in een pan en bak het vlees rondom aan. Leg het samen met de tijm, laurier en knoflook in een ovenschaal. Braad het 25 minuten in de oven. Wikkel het in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
3 Blus het braadvocht met de rode wijn en laat het voor de helft inkoken. Zeef het en klop er ijskoude boter door.
4 Schraap de wortels en sniij ze in plakjes. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Pel en snipper de sjalot. Fruit hem in boter, samen met de worteltjes. Kruid met peper en zout.
5 Snij de rosbief in plakjes en verdeel ze met aardappelen en groenten over de borden. Geef de saus er apart bij.
Gebakken patatjes met rosbief is een recept van Libelle Lekker