1 Meng voor de mayonaise de eidooier met de mosterd. Klop er beetje bij beetje de olie door en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
2 Schil de aardappelen en snij ze in frieten van 1/2 cm dik. Dep ze goed droog met een keukenhanddoek. Verhit het frituurvet tot 150°C en bak de frieten gaar. Laat afkoelen.
3 Kruid de biefstukken met peper. Verhit voldoende boeter in een pan en bak ze naar smaak. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
4 Blus het braadvocht met de rode wijn. Laat de suas inkoken en klop er ijskoude boter door. Breng op smaak met peper en zout.
5 Verhoog de temperatuur van het frituurvet tot 180°C en bak de frietjes goudbruin. Laat uitlekken en bestrooi met zout. Serveer de frietjes met de biefstuk, de mayonaise en een groene salade.